Politiattest

Har du en rolle i idrettslaget? Da må du lese her ...

2017-09-10
remiegg

Krav om politiattest fra Tomrefjord Idrettslag

Bakgrunn

Norges idrettsforbund jobber kontinuerlig med at idretten skal oppleves som et trygt og godt sted å være for barn, ungdom og personer med utviklingshemming. Som en viktig del av dette arbeidet har idrettsstyret vedtatt at alle, med et verv i norsk idrett som innebærer nær kontakt med og/eller et tillitsforhold til mindreårige og personer med utviklingshemming, skal fremvise politiattest.

Hva er politiattest?
En politiattest eller en vandelsattest inneholder opplysninger om en persons oppføringer i politiregistrene. Det kreves politiattest i flere yrker, også verv i frivillige organisasjoner.

Hvorfor kreves det politiattest?
Idretten krever fremvisning av politiattest uten anmerkninger – en ren attest - fra alle personer med oppgaver i norsk idrett som innebærer nær kontakt med og/eller et tillitsforhold til barn, unge og personer med utviklingshemming. Det er fordi vi ønsker et trygt og godt miljø for alle våre medlemmer.

Hvem omfattes av ordningen?
Ordningen omfatter både ansatte og frivillige, og gjelder uansett om personen får lønn for oppdraget eller ikke. Det avgjørende er i hvilken grad oppgavene vedkommende skal ha innebærer kontakt med mindreårige og personer med utviklingshemming. Trenere, instruktører og lagledere som skal ha direkte kontakt med mindreårige eller mennesker med utviklingshemming, vil alltid være omfattet av ordningen. Ordningen omfatter bare personer over 15 år.

Hvilke forhold fremkommer i politiattesten?
I politiattesten, eller barneomsorgsattesten, fremgår seksualforbrytelser mot barn eller voksne, drap, narkotikaforbrytelser og grov volds- eller ranskriminalitet.

Ingen andre straffbare forhold vil fremkomme på denne politiattesten.

Steg 1:

Få tilsendt bekreftelse på formål med politiattest

Steg 2:

Print ut denne, fyll inn fødselsnummer/navn/stilling

Steg 3:

Ta bilde av bekreftelsen, last opp på Pc og lagre bildet

Steg 4:

Åpne nettleser og gå inn på følgende : attest.politi.no

Steg 5:

Logg inn med BankID / MinID / BankMobil / Buypass

Steg 6:

Last opp bekreftelsen og fullfør søknaden

Det tar vanligvis 2-3 dager å få svar digitalt.  Svaret sendes til leder@tomrefjordil.no eventuelt : ta bilde og send på SMS til 95834070.  Denne informasjonen er konfidensiell og vil ikke bli delt med andre enn daglig leder i Tomrefjord Idrettslag som har taushetsplikt.

For spørsmål, ta kontakt på overnevnte kontaktinformasjon

bekreftelsepaformal.jpg Trykk her for å åpne vedlegg

22.10.2017
Fotball | A-lag | Trening